Για τον συγγραφέα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973, όπου και μείναμε οικογενειακώς μέχρι το 1985 όταν ο πατέρας μου μετατέθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στην Πάτρα.
Φοίτησα στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών και αποφοίτησα από το 7ο Λύκειο Πατρών το 1991. Εισήλθα με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Πατρών το 1991 και αποφοίτησα πρώτος από το έτος μου το 1997. Την νεφρολογία την συνάντησα σαν αντικείμενο στα μέσα της δεκαετίας του 90 όταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας οργανώθηκε το πρόγραμμα μεταμόσχευσης νεφρού υπό τον καθηγητή κο Ιωάννη Βλαχογιάννη. Η αγάπη αυτή ενισχύθηκε λίγα χρόνια αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης μου στην Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cincinnati είχα την τύχη να δουλέψω και να εκπαιδευθώ από έναν αξιόλογο νεφρολόγο (και παθολόγο) τον καθηγητή Robert Luke. Οι εμπειρίες μου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες συντέλεσαν στην απόφαση μου να εξειδικευθώ στην Νεφρολογία μετά από μια μακροχρόνια, μπρος-πισω διαδρομή σε Ελληνικά και Αμερικανικά πανεπιστημιακά νοσηλευτικά ιδρύματα που κράτησε κοντά μια δεκαετία.
Στη διάρκεια της δεκαετίας αυτής, και κάπου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ τελείωσα το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο πραγματευόταν την «ανακάλυψη» παραγόντων που ρυθμίζουν την έκφραση γονιδίων στο ανοσοποιητικό σύστημα με συνδυασμό πειραματικών τεχνικών μοριακής βιολογίας και στατιστικής (το πλήρες κείμενο της διατριβής είναι διαθέσιμο από τη βάση διδακτορικών διατριβών ΝΗΜΕΡΤΗΣ του Πανεπιστημίου Πατρών).
Μετά την επιστροφή μου από τις ΗΠΑ εργάσθηκα σαν επιμελητής Νεφρολόγος στις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Δ.ΒΑΛΗΣ,  ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΝΕΦΡΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ. Διατηρώ εξωτερική συνεργασία με την
ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενώ βλέπω ασθενείς στο εξωτερικό νεφρολογικό ιατρείο του ιδιωιικού πολυιατρείου ΕΥΙΑΤΟΝ (http://www.eviaton.gr) στο Μαρούσι.

Ειδικεύτηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Εσωτερική Παθολογία (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σινσιννάτι) και την Νεφρολογία (Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πιττσμπουργκ) όπου και απέκτησα τους αντίστοιχους τίτλους μετά από εξετάσεις (Board Certification) το 2005 και 2009 αντίστοιχα. Στην Ελλάδα ασκώ την ειδικότητα της Νεφρολογίας, ο τίτλος της οποίας μου απονεμήθηκε μετά από εξετάσεις το 2010.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Στη διάρκεια της εξειδίκευσης μου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Pitssburgh απέκτησα ένα ευρύ φάσμα κλινικών δεξιοτήτων σχετιζόμενων με την κλινική άσκηση της ειδικότητας της νεφρολογίας τόσο σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων (αξιολόγηση νεφρικής λειτουργίας, διαχείριση χρόνια νεφρική ανεπάρκειας, νεφρολιθίαση, πρωτοπαθή και δευτεροπαθή νεφρικά νοσήματα, διερεύνηση δευτεροπαθούς υπέρτασης, μικροσκοπική εξέταση ούρων) όσο και σε ενδονοσοκομειακό (οξεία νεφρική ανεπάρκεια). Έχω εκπαιδευθεί σε όλες τις μεθόδους υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας (εξωνεφρική κάθαρση) για την αντιμετώπιση των ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση και περιτοναϊκή διάλυση) καθώς και με οξεία νεφρική βλάβη. Συγκεκριμένα, έχω εκπαιδευθεί σε συνεχείς τεχνικές νεφρικής υποκατάστασης (continuous renal replacement therapies): συνεχής φλεβοφλεβική αιμοδιήθηση, αιμοκάθαρση και αιμοδιαδιήθηση για την αντιμετώπιση της οξείας νεφρικής αιμοκάθαρσης.Ειδικευθείς σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταμοσχευτικά κέντρα νεφρού στις ΗΠΑ (200-300 μεταμοσχεύσεις το χρόνο) εκτέθηκα σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων σχετιζόμενων με την μεταμόσχευση: προμεταμοσχευτικός έλεγχος του ασθενούς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια καθώς και προβλήματα της άμεσης και όψιμης μετεγχειρητικής περιόδου. Άλλες δεξιότητες σχετικές με την μεταμόσχευση περιλαμβάνουν την ρύθμιση ανοσοκατασταλτικής αγωγής, θεραπεία της οξείας απόρριψης (συμπεριλαμβανομένης και της πλασμαφαίρεσης για την αντιμετώπιση της διαμεσολαβούμενης από αντισώματα απόρριψης) και προβλήματα σχετιζόμενα με τη χρόνια δυσλειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος. Επεμβατικές δεξιότητες που απέκτησα κατά τη διάρκεια της ειδικότητας μου περιλαμβάνουν: α) τοποθέτηση προσωρινών καθετήρων αιμοκάθαρσης (σφαγίτιδα, μηραία φλέβα) με και χωρίς καθοδήγηση με μηχανήμα υπερήχων (Site-Rite ®) β) διενέργεια νεφρικής βιοψίας (ενδογενών νεφρών και νεφρικών αλλομοσχευμάτων) με υπερηχογραφική καθοδήγηση πραγματικού χρόνου.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μέχρι τώρα έχω δημοσιεύσει περί τα 20 άρθρα σε περιοδικά με κριτές και/η τόμους χρονικών και έχω περί τις 15 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε ζητήματα σχετικά με την νεφρολογία (ανάλυση επιβίωσης, ζητήματα ποιότητας ζωής κ.α.) , το διδακτορικό μου και μεθοδολογικά άρθρα για την ανάλυση δεδομένων από μικροσυστοιχίες (microarrays).

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s